Seuraava kirjoitus pohjautuu omiin ajatuksiini ja muistioihini Yhdysvaltain presidentti John F. Kennedyn murhaan liittyen. Kirjoituksessa olevat tiedot perustuvat siis täysin niihin tietoihin, joita olen asiasta kerännyt tapauksen tiimoilta. En edusta tiedoillani mitään ideologiaa tai tahoa enkä julistaudu myöskään minkäänlaisen salaliittoteorian kannattajaksi.
Avoin tapaus
Lee Harvey Oswald
Virallisen selvityksen mukaan Lee Harvey Oswald- niminen nuorukainen ampui presidentti Kennedyn italialaisvalmisteisella kiväärillä Dallasissa 23.11.1963 dallasilaisen kirjavaraston ikkunasta. Kolme tappavaa laukausta ammuttiin kohti presidentin autosaattuetta Dealy Plazalla vähän puolen päivän jälkeen. Ammuttuaan presidentin Oswald kätki kiväärin kirjavarastoon ja poistui rakennuksen alimpaan kerrokseen. Silminnäkijöiden mukaan Oswald oli nähty lähes välittömästi laukausten jälkeen kirjavaraston alakerrassa eikä kukaan havainnut hänen käytöksessään mitään poikkeavaa. Itse asiassa kukaan ei nähnyt Oswaldin poistuvan rakennuksen yläkerrasta, vaikka portaikossa olikin liikkeellä ihmisiä. Oswald oli ottanut automaatista kokiksen ja poistunut rakennuksesta rauhallisin elkein etuovesta, jonka edusta oli täynnä poliiseja. Kirjavarastosta pääsi siis pois, vaikka jo tuossa vaiheessa oli tiedossa, että rakennuksesta oli ammuttu laukauksia kohti presidentin autosaattuetta. Silminnäkijät olivat nähneet "tumman miehen" lisäksi toisen miehen seisovan kirjavaraston avoimessa ikkunassa hetkeä ennen ampumista.
Presidentin murhan lisäksi Lee Harvey Oswald todettiin syylliseksi myös konstaapeli J.D Tippitin murhaan. Oswald ampui Tippitin revolverilla, kun Tippit oli pysäyttänyt kadulla kävelleen Oswaldin. Tutkijat eivät kuitenkaan pystyneet yhdistämään Oswaldin asetta Tippitin ruumista löytyneisiin luoteihin, koska ne olivat niin pahasti vaurioituneet. Tapahtumapaikalla olleen poliisi G. Hillin mukaan Tippit surmattiin automaattiaseella eikä revolverilla, jollainen Oswaldilla tiedettiin olleen hallussa. Lisäksi konstaali Summers oli jutellut todistajan kanssa, joka oli antanut poliisintappajasta täysin toisenlaisen kuvauksen. Mies oli pukeutunut mm. sotilastakkiin eikä tämä vaatetus vastannut kuvauksiin Oswaldin päällä olleiden vaatteiden kanssa. Lisäksi Tippitin surmapaikalla oli nähty toinen mies, joka laukausten jälkeen paennut juosten paikalta. Ei siis olla edelleenkään täysin varmoja siitä, oliko Lee Harvey Oswald todellakin surmannut konstaapeli Tippitin. New Orleansin piirisyyttäjä Jim Garrisonin tutkimuksissa on myös ilmennyt, että paikalla oli muitakin todistajia, jotka eivät tunnistaneet Oswaldia poliisin surmaajaksi.
Turhautunut kommunisti pakenee Neuvostoliittoon
Warrenin komission virallisen raportin mukaan Lee Harvey Oswald oli jo nuorella iällä osoittautunut vannoutuneeksi kommunistiksi, joka surmasi presidentti Kennedyn turhautuneena ja yhteiskunnan kelkasta pudonneena. Häntä kuvattiin katkeroituneeksi ja väkivaltaiseksi henkilöksi, joka purki katkeruutensa venäläiseen vaimoonsa, Marinaan. Oswaldin henkilöhistoria ei myöskään anna kovin ruusuista kuvaa hänen kasvualustastaan. Oswaldin äidille Margueritelle poika tuntui olevan lähinnä taakka ja muutenkin hänen äitinsä kuvattiin tasapainottomaksi. Lee Harvey Oswaldin isä oli kuollut muutama kuukausi Leen syntymän jälkeen sydänkohtaukseen. Lääkärin kuvauksen mukaan nuo Lee Harvey Oswald oli syrjäänvetäytyvä ja omiin maailmoihinsa paennut lapsi. Lisäksi hän tappeli useasti äitinsä kanssa, usein nyrkkien voimalla. Toisaalta Oswaldin armeijakaverit olivat kuvanneet Oswaldin pikemminkin oikeistolaiseksi kuin vasemmistolaiseksi. Oswaldin sanottiin olevan ylpeä siitä, että oli saanut etunimensä etelävaltioiden kenraali Robert Leen mukaan. Kenraali Lee oli Yhdysvaltain sisällissodan (1861-1865) arvostetuimpia sotapäälliköitä. Lisäksi eräät siviilihenkilöt kuvasivat Oswaldia kohteliaaksi herrasmieheksi ja älyköksi. Oswald oli osoittautunut kovaksi lukumieheksi viimeistään merijalkaväessä. Edellä mainittu kuvaus on siis todellakin ristiriidassa syrjäytyneestä ja väkivaltaisesta häiriköstä.
Lee Harvey Oswald kääntyi virallisen tarinan mukaan kommunistiksi ilmeisesti merijalkaväessä ja loikkasi myöhemmin Neuvostoliittoon, jossa hän tapasi myöhemmin tulevan vaimonsa. Oswald palasi vaimonsa kanssa Yhdysvaltoihin vuonna 1961 ilman suurempia ongelmia, vaikka entisenä merijalkaväen sotilaana hänet olisi pitänyt vähintään laittaa tutkintavankeuteen Neuvostoliitosta palattuaan. Oswaldin pariskunta tutustui paluunsa jälkeen venäläisemigrantti George Mohrenschildiin, jonka tiedettiin työskentelevän myös CIA:lle. Mohrenschildt tunnettiin kiihkeänä anti-kommunistina, jolla oli paljon vaikutusvaltaa venäläisissä emigranttipiireissä. Lisäksi Mohrenschildt oli siinä uskossa, että Lee Harvey Oswald työskenteli tai oli ainakin läheisissä suhteissa Yhdysvaltain hallintoon. Mohrenschildt teki itsemurhan vuonna 1977 juuri, kun presidentin salamurhaa tutkiva erityinen komitea oli kutsunut Mohrenschildin todistajaksi salamurhaan liittyen.
Kesällä 1963 Lee Harvey Oswald nähtiin jakelemassa Fidel Castron Kuuballe myönteisiä lentolehtisiä New Orleansissa. Marxilaisen Castron vallankumous Kuubassa vuonna 1959 oli piikkinä jenkkien lihassa ohjuksen kantomatkan päässä Yhdysvaltain rannikolta. Castron vastaiset kuubalaiset olivat yrittäneet turhaan maihinnousua Yhdysvaltain tuella huhtikuussa 1961 (tunnetaan nimellä Sikojenlahden maihinnousu). Castroa vihaavat kuubalaiset kävivät myös Oswaldin kimppuun, vaikka eräiden todistusten mukaan yhteenotot kuubalaisten kanssa oli selvästi järjestettyjä. Lisäksi Lee Harvey Oswaldin väitettiin olevan hyvää pataa kiihkeän kommunismin vastustajan ja entisen FBI-agentin Guy Banisterin kanssa. Banister johti kommunismin vastaista toimintaa New Orleansissa ja oli mukana koordinoimassa Castron vastaista toimintaa Floridassa sekä Guatemalassa ja Nigaraguassa. Toiminnasta vastasi Yhdysvaltain hallinto ja erityisesti CIA, joka oli vastuussa sissien kouluttamisessa Yhdysvalloissa sekä eripuolilla Väli-Amerikkaa. Toiminta tähtäsi kommunistisen Kuuban kaatamiseen ja sotilaallisen toiminnan aktivoimiseen Karibian merellä.
(Murhasiko Lee Harvey Oswald presidentti John F. Kennedyn ja konstaapeli J.D Tippitin vai lavastettiinko hänet molempiin veritekoihin?) |
Murhaaja murhataan
Lee Harvey Oswald pidätettiin 23.11.1963 presidentin salamurhasta epäiltynä. Hänet otettiin kiinni elokuvateatterista väkivaltaisen kamppailun jälkeen. Oswaldin kuulustelusta ei ole kerrottu julkisuuteen mitään. Väitetään että mitään hänen sanomaansa ei merkitty ylös poliisin läsnä ollessa. Tämä on hyvin outoa, koska oikeudessa mikään todistus Oswaldin puheista ei olisi kelvannut oikeuden puheenjohtajalle, koska paikalla ei ollut ulkopuolista oikeusavustajaa. Tai ylipäänsä Oswaldin kuulemista ei ole virallisesti vahvistettu missään. Lee Harvey Oswald kielsi ampuneensa presidentti Kennedyä ja väitti olevansa pelkkä syntipukki. Oikeuteen asti Oswald ei päässyt sillä hänet surmasi dallasilainen yökerhon omistaja Jack Ruby, jolla tiedettiin olevan yhteyksiä mafiaan. Jack Ruby ampui Oswaldin 24.11.1963 Dallasin poliisitalon kellarissa lukuisten poliisien silmien edessä juuri, kun Oswaldia oltiin siirtämässä vankilaan. Jack Ruby kertoi murhanneensa Oswaldin isänmaallisiin motiiveihin vedoten. Hän ei halunnut John F. Kennedyn lesken Jackie Kennedyn joutuvan todistamaan oikeudessa Oswaldia vastaan. Jack Ruby sairastui myöhemmin vankeutensa aikana ja kuoli sittemmin veritulppaan. Hän ei koskaan suostunut kertomaan enempää murhansa todellisista motiiveista. Erikoisinta on, että Rubyn väitettiin viettäneen aikaa Oswaldin kanssa murhaa edeltävinä kuukausina. Lisäksi eräs todistaja väitti nähneensä Jack Rubyn presidentin murhapaikan tietämissä juuri ennen salamurhaa.
(Yökerhon omistaja Jack Ruby ampui presidentin murhasta epäillyn Lee Harvey Oswaldin Dallasin poliisilaitoksen kellarissa 24.11.1963.) |
Oliko Lee Harvey Oswald siis kommunisti vai sellaiseksi lavastettu? Voidaan todeta, että ainakaan vakaumuksellinen kommunisti hän ei ollut. Oswald oli todistettavasti nähty sellaisten anti-kommunistien, kuten Guy Banisterin ja David Ferrien seurassa. Molemmat edellä mainitut henkilöt halusivat kaataa Castron Kuuban hinnalla millä hyvänsä. Lisäksi hänen perhetuttavansa George Mohrenschildt tunnettiin vanhoillisena oikeistolaisena eikä suinkaan vasemmistolaisena radikaalina. Lisäksi täytyy ottaa huomioon, että Oswald vietti aikaansa paikassa, joka oli kaikkea muuta kuin terveellistä seutua vakaumukselliselle kommunistille. Oswaldin olinpaikkana oli 1960-luvun Dallas ja New Orleans, joka oli konservatisten oikeistolaisten ja äärioikeistolaisten pesäpaikka tuohon aikaan. Molemmissa paikoissa saattoi menettää jopa henkiriepunsa vähänkin radikaalimpien ajatusten takia. Kyseisellä seudulla leviteltiin jopa lentolehtisiä, jossa vaadittiin Yhdysvaltain presidentti John F. Kennedya oikeuteen maanpetoksesta. Lisäksi New Orleansissa sijaitsi Yhdysvaltain hallinnon virastoja juuri niillä main, jossa Oswaldin "kommunistimaja" sijaitsi. Todellakin siis omituinen paikanvalinta Castron Kuubaa ihailevalle kommunistille!
Tarina jatkuu...