perjantai 11. helmikuuta 2022

Pimeän ja hämärän rajamailla: Osa III Kadonneet ja kadotetut. Myös heitä etsitään edelleen.

Myös heitä etsitään edelleen

Näiden henkilöiden olinpaikka on jäänyt tuntemattomaksi ja heidän kohtalonsa avoimeksi. 






Piia Ristikankare, 15-vuotias.
Piia Ristikankare lähti kotoaan Piikkiössä perjantai-iltana 7.10.1988. Häntä ei ole sen koommin nähty. Erikoisinta tapauksessa on se, että Piia osattiin kaivata vasta päivien päästä katoamisesta. Paikallislehdessä ei julkaistu edes kuvaa Piian katoamiseen liittyvässä uutisessa. Poliisi on tutkinut 2000-luvun alusta lähtien tapausta henkirikoksena. Erään Hejac- sivustolta löytyvän "varman" vihjeen mukaan Piia Ristikankare olisi nähty katoamisiltana kulkemassa läheisen nuorisodiskon ohi. Silminnäkijät olivat tunnistaneet Piian "jehikseksi" hänen jehovalaistaustansa vuoksi. Tästä havainnosta ei ole tähän päivään mennessä saatu täyttä varmuutta. 

Raisa Räisänen, 16-vuotias.
Lahjakas koripalloilija katosi Tampereen keskustassa 16.10.1999. Räisäsen ystävä näki hänet katoamisiltana klo 23.00 Hämeenkadulla. Tämän jälkeen hänestä ei ole olemassa yhtään varmaa havaintoa. Raisa Räisäsen katoamisesta on tullut yksi Suomen rikoshistoria tunnetuimmista katoamismysteereistä. Hämmästyttävintä tapauksessa on se, että Raisan katoamisen aikoihin Tampereella oli paljon väkeä liikkeellä. Tampereella järjestettiin tuolloin mm. EU:n huippukokous. Kukaan ei silti ole tehnyt Raisasta yhtään varmaa näköhavaintoa. Poliisi tutkii tapausta edelleen henkirikoksena. 

Pekka Tuukkanen, 41-vuotias.
Vuonna 1963 syntynyt Pekka Tuukkanen katosi 26.7.2004 Perhossa. Hänet nähtiin kävelemässä maantiellä Perhon ja Kinnulan välillä katoamisaamuna klo 5.30. Tuukkasen katoamisessa on epäilty henkirikosta jo pitkään. Katoamiseen saattaa liittyä Tuukkasen kävelyreitin varrella sijainnut autiotalo ja lähistöllä palanut henkilöauto. 

Kai Salomaa, 46- vuotias.
Vaasalainen Kai Salomaa katosi Karvialla 15.5.2003. Hän oli lähtenyt Karvialle uudella Honda Civic- merkkisellä henkilöautolla ja mennyt tapaamaan ystäväänsä Laurilantiellä sijaitsevaan taloon. Hänet nähtiin viimeisen kerran poistumassa autollaan kyseisen talon pihalta. Salomaan puhelin hälytti viimeisen kerran katoamisiltana klo 23.00. Tuntematon taho palautti vielä Salomaan henkilöauton Laurilantiellä sijaitsevan talon pihaan. Miksi? Salomaan omaiset ja poliisi ovat vuorenvarmoja siitä, että Kai Salomaa joutui henkirikoksen uhriksi. Hän oli ennen katoamistaan todennut, ettei eläisi enää kauan. Lisäksi Kai Salomaan tiedettiin liikkuneen huumeporukoissa. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti